ZAŠTO JE SKOK PADOBRANOM DUHOVNO ISKUSTVO

 

2021 godina

Skok padobranom je zapravo skok u nepoznato, skok u iskustvo koje ne možete usporediti ni s čim do sada niti predvidjeti kako će to izgledati.

Doživjeti upravo takvo iskustvo je ono što budi vaš um, duh i tijelo te mijenja vašu biokemiju u mozgu i tijelu. Postoje mnogi znanstveni radovi na tu temu.


Život ima svoju dinamiku i neminovno nas s vremena na vrijeme „melje“ te dolazi do zamora i stagnacije na svim poljima našega bića. Upravo u tim trenucima nam treba poticaj i vraćanje pomjeranja u život.


Intenzivno iskustvo poput skoka padobranom razbudi i protrese iz uspavanosti naše cijelo biće te napravi „reset“. Um današnjeg čovjeka je jako ubrzan i zaposlen te je rijetko kad miran i u trenucima meditacije, te mu je iz tog razloga upravo takvo iskustvo prijeko potrebno.


Kad sjedite na rubu aviona , 3000 m iznad zemlje te se spremate na skok, vaš um utihne, on je ovdje i sada. Cijelo tijelo je spremno. Ubrzanost staje, računi čekaju, neoprano suđe također, loš dan na poslu je iza vas. Dopustili ste si trenutak za sebe bas ovdje i sada. Iskustvo je toliko intenzivno da zaboravljate svoje tijelo, te ga niste svjesni kao neke teške materije. Skačete u nepoznato s povjerenjem. 
Kad se padobran otvori vi još „ kao da ne vjerujete“ da se sve to stvarno desilo, uživate u pogledu i u nametu biokemije koja okrjepljuje vaše tijelo.


Slijećete, na zemlji ste s iskustvom koje nikada nećete zaboraviti. Ponosni sami na sebe , svoju hrabrost i odvažnost. Ako ste se mogli baciti iz aviona nema toga što ne možete. Nova unutarnja snaga vas vodi. 


Još dugo poslije ponavljate to iskustvo u svojim mislima te tako ponovo proživljavate skok. S punim baterijama spremni ste na nove pobjede s novim snagama. 


Pitajte svoje poznanike koje znate da su skočili padobranom o njihovom iskustvu. Primijetit ćete da je odluka za skok donesena upravo u trenucima kad su odlučili i “ lupili šakom o stol” da je bilo dosta čekanja te počeli poduzimati nove korake u svojim životima a skok je samo bio poticaj i vjetar u leđa.

Padobranstvo je odlična psihoterapija, pitajte bilo kojeg padobranca.

Naši tandem instruktori vas čekaju. Obratite nam se s povjerenjem. SKYDIVING TANDEM GROUP, Aeroklub Tandem ima najviše iskustva i odrađenih skokova u Hrvatskoj.

TANDEM INSTRUKTOR
NENAD PEŠUT

PREKO LJETA TANDEM INSTRUKTOR A PO ZIMI SKI GUIDE

2021. godina

Nenad Pešut, aeroklub Tandem, skydiving tandem group, skydiving tandem jump

Tandem instruktor Nenad Pešut je puno više od ovog.

Njegovo prvo iskustvo s padobranstvom počinje sa 16 godina. Do danas mu nije dosta. Da je radio neki posao u firmi do sada bi već davno bio u mirovini.
Njegov pustolovni duh je teško obuzdati, postao je “stari mačak” koji zna “namirisati” gdje bi mogao biti neki problem, koji uvijek na pravilan način rješava.

Teško je opisati Neneka, kroz dugogodišnje iskustvo stekao je znanje za nastavnika padobranstva, pakera, tandem instruktora, snimatelja skokova, pomaže oko obuke pilota za “bacanje” padobranaca i još mnogo toga.

Jedan primjer može pokazati što je sve Nenek napravio za padobranstvo. Bio je jedan od prvih stotinjak ljudi u svijetu koji je  skakao B.A.S.E. Te je 2001. godine donio zlato u Hrvatsku u disciplini B.A.S.E.

Nenad Pešut - Delegat

Danas ima preko 7500 skokova iz aviona i dalje skače.  Njegova energija je neuništiva. 
Kad dođe zima i puno manje se skaće iz aviona Nenad odlazi u Makedniju i cijelu zimu vodi mladiće iz Europe i svijeta po brdima Šar-planine i skija s njima. 

Ovo nije samo sport već i način života!

NAŠI PILOTI
ANTONIO KLASNIĆ

INSTRUKTOR SALSE I PILOT AVIONA

2020 godina

Antonio Klasnić, Aeroklub Tandem, Skydiving tandem group, tandem jump

Što reći o Antoniu, izvrstan pilot i još bolji čovjek. Kod nas leti više od 3 godine.

Ima 25 godina i krenuo je s letenjem na petoj godini fakulteta. Studirao je zrakoplovno inženjerstvo na FSBu u Zagrebu kada je shvatio da je letenje ono sto želi raditi. Sada ima preko 450 sati naleta koje je skupio na razne načine. Zanimljivo je da prvi let zrakoplovom u životu imao kada je napravio  skok s padobranom. Danas je ponosan pilot zrakoplova iz kojeg redovito gubi putnike u letu.

Njegova druga ljubav je ples. Instruktor salse u jednoj plesnoj školi u kojoj provodi dosta vremena s ljudima koji dijele istu strast. Usporedba plesa i letenja je jednostavna – jedno i drugo zahtjeva određenu motoričku vještinu koja se dobiva samo upornim ponavljanjem.

NAŠI PILOTI
ANŽE BUDIČ

NEKI BACAJU LOPTE, ON BACA LJUDE IZ AVIONA!!!

2020. godina

Anže Budič, Aeroklub Tandem

Naš pilot Anže Budić, veseljak iz Brežica, zaljubljenik u aviaciju. Počeo je letjeti već sa 15 godina a sa 16 godina odradio prvi samostalni let, te tako ušao u povjest na ovim prostorima. Prije vozačke dozvole skupio je one pilotske a i odradio je je nekolicinu padobranskih skokova. Osim što leti avione, jedrilice, padobran, vozi i auto, traktor, kombajn i motor.


Ima preko 500 sati letenja, radi kao safety pilot, nadgleda manje iskusne pilote te im pomaže u obuci i trenira druge pilote za operacije bacanje padobranaca. Najslađe mu je kad pobaca ljude iz aviona okrenuti zaokret avionom te kroz otvorena vrata gledati kako padaju.


Da može najradije bi odletio u svemir. Poznavajući njega, ne bi se ni čudili tome.

DRŽAVNO PADOBRANSKO PRVENSTVO U FORMATION SKYDIVING
03.10. I 18.10.2020.

2020 godina

Skydiving tandem group, Aeroklub Tandem organizirao je u suradnji sa Padobranskim klubom Zagreb Državno padobransko prvenstvu u disciplini formation skydiving 4-way.

Ljubitelji padobranstva znaju o kakvom se takmičenju radi.

 Za ostale koje zanimaju malo o detaljima.Disciplina grupnih likova (formatioin skydiving) u slobodnom padu nastala je razvojem padobranstva i to nakon što su se prva dva padobranca uspjela uhvatiti u slobodnom padu. Razvoj je uslijedio hvatanjem sve većeg broja padobranaca, a u principu se zbog kapaciteta manjih zrakoplova isprofilirala disciplina četvorki (4-way). Nakon što su se padobranci sve brže i brže uspijevali uloviti u grupe krenulo se u sustav izmjenjivanja zadanih likova. S obzirom na to da svaki padobranac može sa svakom rukom napraviti po jedan hvat te da ga drugi padobranac može uhvatiti za podlakticu, nadlakticu, nogu s vanjske ili nogu s unutarnje strane, te s obzirom na to da četiri padobranca imaju mogućnost izmodelirati različite međusobne hvatove, a k tome mogu izvoditi i različite sljedove tih likova, mogućnosti i opcije su bile neizmjerne. Već dugo godina ova disciplina funkcionira tako što Međunarodna zrakoplovna organizacija (FAI) donosi setove likova za kalendarsku godinu – na službenim natjecanjima mogu se birati likovi samo iz odobrenih setova.

Skakalo se je iz vojnog helikoptera Ruske proizvodnje MI-171 HRZ sa 3000 metara. Prijavljeno je 7 ekipa iz cijele Hrvatske. Bilo je predviđeno 6 natjecateljskih skokova ali je napravljeno 4 skoka. 

ZA TANDEM SKOK NIJE POTREBNO PUTOVATI TE VAM
 NE TREBA CIJELI DAN

2020. godina

Iznad Zagreba 8, skydiving tandem group, aeroklub tandem, skok padobranom škola padobranstva, Zagreb, split, hvar

Kao jedini vlasnici padobranskog aviona u sjevernom dijelu Hrvatske imamo otvorene ruke kod organizacije tandem skokova padobranom. Što to znači??

To znači da kad rezervirate svoj skok u npr. 15 sati  on je u 15 sati te ne morate čekati cijeli dan ili zbog gužve riskirati da potpuno izgubite termin za skok taj dan. Kada putujete van Hrvatske da bi odradili skok riskirate da izgubite termin i morate čekati da zadnji skakač u danu skoči da biste vi mogli krenuti kući, jer tako funkcionira organiziran prijevoz. Dakle iako ste vi skočili u 10 sati , nećete kući prije 19 sati jer tek tada je zadnji skakač skočio. Također postoji i mogućnost da ako na vrijeme niste rezervirali skok, isti u potpunosti propustite. Ako se u međuvremenu pogorša meteo slika morate se vraćat nazad bez odrađenog skoka, dakle na put ste krenuli uzaludno.
SKYDIVING TANDEM GROUP, Aeroklub Tandem ima i mogučnost last minute bookinga, što znači ako ste se danas odlučili skočiti me ćemo vam to omogućiti, jer kao što smo i spomenuli imamo svoj avion i svoje pilote nama na raspolaganju. Nudimo najveći broj otvorenih termina za tandem skokove , te možemo odraditi najveći br skokova u jednom danu jer imamo najviše instruktora.
Radimo na 3 atraktivne lokacije Zagreb, Split i Hvar, te povremeno gostujemo na ostalim sportskim aerodromima.

Uvijek savjetujemo da se dobro raspitate prije skoka, koliko iskustva i zadovoljnih korisnika ima organizacija s kojom skačete, dali školuju, dali imaju svoj avion, koliko godina iskustva je iza njih….sve su to važni i odlučujući faktori u donošenju odluke.
Stojimo na raspolaganju, vaš SKYDIVING TANDEM GROUP, Aeroklub Tandem.

 

Naš proslavljeni glumac JANKO POPOVIĆ VOLARIĆ skakao je s padobranom i uživao u pogledu na Zagreb iz zraka.

2020 godina

Prenosimo tekst u suradnji 24 sata i Skydiving tandem group.

Šebalj i Janko našli su se na Aerodromu Lučko da Janko skoči s padobranom u novom serijalu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJE ‘Zvijezde padaju’.
– Tijekom padanja, najbitniji ti je položaj. Mi to zovemo ‘banana položaj’ – rekla je instruktorica Martina Janku prije nego je poletio. Kada je Popović Volarić usvojio sve upute krenuli su na visinu od 3000 metara na kojoj temperatura seže i do 0 stupnjeva Celzijusa.
Popović Volarić je sa strahom na licu gledao kako se sve više udaljavaju od sigurnog tla, a onda je došla i vrijeme za skok. Sjeo je na rub aviona, a na njegovom licu mogla se vidjeti nervoza. Zabrinutim pogledom, bez osmijeha na licu, pogledao je u kameru i onda se pustio u pad.
Početna nervoza i strah brzo je nestao. Janko se tijekom skoka u potpunosti opustio. Smijao se, uživao u pogledu na Zagreb iz zraka te razgovarao sa svojim tandem skakačem.
– Ovo je nešto nevjerojatno! Nisam dao da mi svijest niti na sekundu pobjegne. Što možda nije pametno, ali sad mi se noge tresu – rekao je Janko. Voditelj Juraj Šebalj i ekipa s tla gledala je kako Janko uživa u padanju i samo su čekali njihovo slijetanje.
Glumac se u padu divio pogledu i dodao kako želi zapamtiti svaku sekundu ovoga te da je ovo čarobno. Kada su uspješno sletjeli, odmah su i dočekale kamere i Šebalj koji je s nestrpljenjem čekao da Janko podijeli svoje dojmove ove nezaboravne avanture.
– Hoćemo još jednom? Uspio sam biti svjestan i onoga djela za kojeg svi kažu da ga zaborave – rekao je Janko te odmah sa Šebaljem otišao pogledati kako je skok izgledao.
– Dobar sam, dobar. Bolji sam od tebe – zaključio je Popović Volarić.

BIVŠA MISS JELENA LEŠIĆ plakala nakon skoka s padobraom: Dio pada mi je potpuno u mraku…

2020. godina

Prenosimo tekst u suradnji 24 sata i Skydiving tandem group.

Danas se nalazimo na aerodromu Lučko. Jelena Lešić ex. Glišić će skočiti iz aviona. Ona je današnja zvijezda padalica, rekao je Juraj Šebalj u najavi svoje nove emisije ‘Zvijezde padaju’. U ovoj epizodi ugostio je bivšu miss Universe Hrvatske i voditeljicu Jelenu Lešić.
– Meni je samo bitno da nisam gladna i da mi nije hladno. Nemam umjetne nokte pa mi nema što puknuti – rekla je dobro raspoložena Jelena prije skoka. Bivša miss Hrvatske i Šebalj stari su prijatelji. Zajedno rade na jednoj automobilskoj emisiji, a Jelena je sudjelovala i u serijalu ‘Zvijezde vrište’ na YouTube kanalu 24sata gdje je Šebalja oduševila driftom i svojim vještinama za volanom.
No, ovoga puta Jelena je krenula u malo drugačiju avanturu. Nije imala sigurno tlo pod nogama, barem ne do slijetanja. Prije nego što se s instruktorom zaputila u avion i poletjela na 3000 metara na temperaturu koja doseže i nula stupnjeva Celzijus, Jelena je morala proći i obuku. Instruktori su joj objasnili kako će i koliko dugo trajati skok te koji položaj treba zauzeti kada krene padanje. Nakon što je pažljivo poslušala upute, jedna od najljepših Hrvatica ušla je u avion i krenula u avanturu.
Jelena se nasmiješila, a zatim je krenuo skok. Smijala se i vrištala cijelo vrijeme, a stigla je i kratko razgovarati s instruktorom u letu.
– Isuse, kako je dobro! Jesam li bolja od Jure? – pitala je bivša missica svog instruktora u letu. Smješkala se na modrom nebu iznad Zagreba i pažljivo slušala upute koje joj je davao tijekom pada. Potpuno se opustila i smješkala dok je čekala da slete u ‘sigurnu luku’. U jednom trenutku, počeli su se vrtjeti u zraku što je posebno oduševilo Jelenu. Kada su sletjeli, Jelena je željela ostati još malo sjediti jer je napokon osjetila tlo pod nogama.
– Najljepši i najstrašniji osjećaj ikada. Kratko je trajalo i sigurno bih ponovila opet – zaključila je Jelena koja je zaplakala od sreće i dodala kako se jednog dijela skoka uopće ne sjeća.

HANA RODIĆ SE UTEGLA U KOMBINEZON I SKOČILA S PADOBRANOM

2020 godina

Prenosimo tekst u suradnji 24 sata i Skydiving tandem group.

Reality zvijezda Hana Rodić obožava avanture. Ovoga puta odlučila se na skok s padobranom. U serijalu ‘Zvijezde padaju’ na YouTube kanalu 24sata testirala je svoju hrabrost.

Nakon što je Juraj Šebalj kao voditelj emisije probio led u novom serijalu na YouTube kanalu 24sata ‘Zvijezde padaju’ i skočio s padobranom, a nakon njega redom – Jaran i Rene Bitorajac, vrijeme je i za jednu ženu. Reality zvijezda Hana Rodić (23) koju je publika upoznala kroz sudjelovanje u showu ‘Gospodin Savršeni’, svoju hrabrost odlučila je testirati u ovoj nezaboravnoj avanturi.

Hana i Šebalj već su se sreli u jednoj od epizoda serijala ‘Zvijezde vrište’, a Šebalj ju je i prije samog skoka upitao zar joj to nije bilo dovoljno.

– Pa mislim da sam ja više tebe prepala sa svojom vožnjom nego ti mene – podsjetila je Hana Šebalja. S obzirom na to da nema položen vozački ispit, Hana s autom nije na ‘Ti’. Tijekom pokušaja vožnje stazom, umjesto kuplunga, pritisnula je kočnicu. Šebalj je na svu sreću nosio kacigu pa je prošao bez ozljeda, ali vožnju kasnije nisu isprobavali.

No, ovoga puta situacija je drugačija. Došli su na aerodrom Lučko gdje se izvode skokovi s padobranom. Rodić je rekla da joj je želja bila skočiti s padobranom, no prije nego to i učini, s instruktorima mora proći neka pravila i osnovne tehnike pri padanju. Spremno je navukla kombinezon na sebe, stavili su joj pojase i krenuli s obukom.

– Uh, sada je lijepo. Ovo padanje mi je bilo malo stresno – rekla je Hana svom instruktoru u letu. Prije nego što su skočili, bila je potpuno mirna i nije pokazivala strah. No, u trenutku skoka na njezinom licu se moglo primijetiti da joj nije svejedno, no sasvim brzo se opustila.

Bila je fascinirana pogledom iz zraka i smiješila se dok su se polako spuštali na tlo. Visina s koje su skočili je 3000 metara, a temperatura zna doseći i nula stupnjeva Celzijusa. No, Hanu to nije spriječilo u novoj avanturi svog života. Sa svakim metrom bliže tlu, njezin je osmijeh bio veći i sve je više uživala u svom, za mnoge, zadatku kojeg se ne bi usudili napraviti.

– Evo me ljudi, živa sam! Bilo mi je super. Išla bih opet sigurno – zaključila je reality zvijezda koja je uživala u ovom skoku.

Nakon Jarana i Šebalja, na SKOK S PADOBRANOM ODLUČIO SE I POZNATI HRVATSKI GLUMAC RENE BITORAJAC

2020. godina

Prenosimo tekst u suradnji 24 sata i Skydiving tandem group.

Probat ću zapamtiti sve upute, uopće nisam nervozan, govorio je Rene Bitorajac prije nego što se okušao u skoku s padobranom u serijalu oriđiđi produkcije 24sata – ‘Zvijezde padaju’. Opušten je stigao na aerodrom Lučko gdje se sastao sa svojim instruktorima te s njima prošao ‘trening’ prije nego što su ušli u avion.
Vrtio se na vrtuljku, spuštao se na toboganu, ležao na zemlji, a sve to kako bi se što bolje mogao pripremiti za ono što mu slijedi. Nakon što je Šebalj probio led u prvoj epizodi, a u drugoj je iz aviona skočio legendarni Jaran, došao je red i na našeg proslavljenog glumca koji je sad najviše angažiran u svome kazalištu Luda kuća.
U avion je ušao sa iskusnim padobrancem Emirom koji iza sebe ima više od 4000 skokova, a uz pilota, s njima je bio i snimatelj koji je snimao cijelu situaciju u zraku. Bitorajac je djelovao mirno i cijelo vrijeme uživao u pogled na Zagreb iz zraka dok su se uzdizali na visinu od 3500 metara s koje će skočiti s padobranom u tandem skoku.

– Ajmoooo – zaderao se Rene neposredno prije skoka, a onda je krenulo uživanje.

Sa svojim tandem skakačem ‘parao’ je nebo iznad Zagreba i osmijehom na licu uživao u skoku. Tijekom pada se smiješio i malo razgovarao sa svojim partnerom. Sigurno su sletjeli na zemlju, a Rene je voditelju Šebalju odmah otkrio utiske o skoku.

– Ljudi, što reći? Oduševljenje je bilo na nivou. Sve što je lijepo kratko traje – rekao je Bitorajac i odmah sa Šebaljem otišao pogledati snimku svoga skoka.

Obojica su zaključila da je bio potpuno opušten te da se na njemu nije vidjelo niti malo straha, a Rene se sjetio da se mora javiti supruzi da je njegov skok prošao u najboljem mogućem redu.

– Zagreb je lijep i s tla i iz zraka – zaključio je Rene nakon pogledane snimke.

JARAN iz ‘Noćne more’ SKOČIO S PADOBRANOM: Bio sam na vrhu Zagreba, a instruktor me spasio

2020 godina

Prenosimo tekst u suradnji 24 sata i Skydiving tandem group.

Uvijek nasmijan i dobro raspoložen, Vladimir Matijević Jaran iz legendarne ‘Noćne more’, pojavio se na snimanju novog serijala na YouTube kanalu 24sata ‘Zvijezde padaju’. Stigao je na aerodrom Lučko bez straha i spreman okušati se u novoj avanturi u svom životu – skok s padobranom.
– Izgledam kao pravi astronaut – nasmijao je Jaran sve nakon što se uvukao u kombinezon prije skoka. Spremno je slušao sve upute instruktora koji su mu objašnjavali kako će izgledati skok i koliko će to trajati. Instruktorica mu je objasnila da je najvažnije tijekom pada održati položaj ‘banane’.
Nakon što je ‘pohvatao’ sve instrukcije i sastao se sa svojim ‘letačem’, Jaran je spremno krenuo prema zrakoplovu. Iako je cijelo vrijeme bio nasmijan i bez straha, nervoza je počela rasti kada je shvatio da nema padobran, a situaciju je dodatno ‘zakuhao’ njegov instruktor.

– Ti nemaš padobran, ali nešto ćemo smisliti dok dođemo do gore – šalio se instruktor. Kod tandem skokova s padobranom, vežete se za licenciranog instruktora i nisu potrebne nikakve obuke i znanje, osim instrukcija koje kandidati dobivaju prije samog skoka s padobranom.
Nakon što je to Jaran saznao, laknulo mu je. Poletjeli su na visinu od 3000 metara gdje temperatura zna doseći i do 0 stupnjeva Celzijusa. Nekoliko sekundi prije skoka, imao je grč na licu, no sva nervoza je prošla kako su krenuli padati i uživati u pogledu na Zagreb.

– Ja sam na vrhu Zagreba! – oduševljeno je uskliknuo legendarni Jaran. Nervozu i strah zamijenili je osmijeh i veselje. Sigurno su sletjeli, a odmah ih je dočekao voditelj emisije Juraj Šebalj koji mu je čestitao na ovom podvigu. Šebalj ga je odmah pozvao da zajedno pogledaju kako je izgledao skok.
– Malo si se stisnuo, ali od 1 do 10, ovo je bila apsolutna desetka – rekao mu je Šebalj nakon pogledane snimke skoka.

ŠEBALJ SKOČIO IZ AVIONA: Koji stres, koji adrenalin! Ali ipak, ljubim zemlju po kojoj hodam.

2020. godina

Prenosimo tekst u suradnji 24 sata i Skydiving tandem group.

Juraj Šebalj našao se u novoj avanturi života. Nakon voditeljske uloge u više od 50 epizoda serijala ‘Zvijezde vrište’ u kojima je driftao sa zvijezdama, došlo je vrijeme za novi izazov. Ovoga puta Šebalj će naše zvijezde voditi na aerodrom Lučko gdje će se suočiti sa svojim strahovima. Skakat će s padobranom, a Šebalj kao voditelj probio je led i okušao se u skoku.

U skoku s padobranom okušat će se i Hana Rodić, bivša missica Jelena Lešić, glumci Janko Popović Volarić i Rene Bitorajac te brojne druge hrvatske zvijezde.

Bio je pod stresom. Nije mu bilo svejedno što će prvi morati skočiti s padobranom. Spuštao se na toboganu kako bi si olakšao pripreme za skok. Nakon što je potpisao formular, krenule su instrukcije. Uvukao se u kombinezon, a instruktor s kojim će skočiti objasnio mu je koju poziciju mora zauzeti kada krene padati.

– Uvijek imam osjećaj kada netko skače iz aviona da će ga udariti krilo – rekao je Šebalj prije nego se ukrcao i sa strahom dodao:
– Ja cijelo vrijeme ovdje osjećam jak vjetar. Vjetar cijelo vrijeme mijenja smjer – govorio je Šebalj, no ipak od skoka nije odustao. Sjeo je u avion i poletio na visinu od više od 3000 metara, a temperatura tamo zna dosegnuti i u 0 stupnjeva Celzijusa.

U avionu se malo opustio. Šalio se s instruktorom, snimao i smiješio. Još jednom su prošli upute prije skoka i sve je bilo spremno. Nasmiješio se u kameru i nova avantura u životu našeg najboljeg vozača rallyja mogla je započeti. Početni strah je prošao, a Šebalj je tijekom cijelog leta imao osmijeh na licu.

U SPECIJALNOJ JOOMBOOS EPIZODI DONOSIMO VAM MARCA koji je jedini usudio od cijele JoomBoos ekipe 😛 skočiti padobranom!

2020 godina

“Ovo je najbolji osjećaj na svijetu”, vikao je Marco dok je padao s 3.500 metara nadmorske visine, a kad je sigurno sletio, rekao je da bi sve opet ponovio ‘odmah’. “Zbilja najbolje iskustvo na svijetu, odmah bi ponovno skočio da mogu”, izjavio je oduševljeno Marco, a kako je izgledao skok i kako su reagirali svi oko njega koji su ga gledali kako skače – pogledajte u novom videu na JoomBoos YouTube kanalu.

Pročitajte više na: https://joomboos.24sata.hr/prvi/youtuber-marco-cuccurin-skocio-s-3-500-metara-16992 – joomboos.24sata.hr

Najava 24 Sata – Zvjezde padaju – Juraj Šebalj

2020. godina

Skydiving tandem group, 24 sata i Juraj Šebalj vam donose novi uzbudljiv show kojem ni nebo nije granica!! Pratite nas jer čeka vas avantura, zabava a biti će i nagrada. Samo jako nema labavo!!

Snimanje nove najavne špice za Novu TV

2019 godina

Tijekom iznad prosječno toplog listopada imali smo suradnju s Novom tv za snimanje nove najavne špice. Padobranci aerokluba Tandem bili su u glavnim ulogama. Bilo je iznimno zanimljivo pratiti stručno moderiranje i režiranje tima Nove tv, te smo puno naučili od profesionalaca. Vjerujem da su i oni dosta toga naučili o padobranstvu, te da se skoro vidimo na drugim nebeskim projektima.

Suradnja Red Bull-a i Aerokluba Tandem

2019. godina

Otok Hvar kao jedan od najljepših otoka koji obećava zabavu i dobar provod , često traži dodatan sadržaj, koji je dovoljno atraktivan za njegove goste.

Tako je nastala suradnja s Yacht Week-om, Red bull-om i Aeroklub-om Tandem. U organizaciji Aerokluba Tandem izvedena je sva logistika i trenažni skok. Jeff Provenzano i Mike Swanson kao članovi Red Bull ari force tima izveli su skokove padobranom iz aviona u more među jedrilice u sami centar partiya. Malo je reći da je ekipa pucala od oduševljenja.

Naša ekipa profesionalaca stoji na raspolaganju svima koji imaju ideju i žele to realizirati!

Tekst u Jutarnjem listu o tandem skoku padobranom s učiteljicom. 

2018 godina

Snježana

‘SKOČI, SNJEŽANA, SKOČI!’ Učiteljica 4.a Snježana Duić (53) zahvaljujući svojem razredu ostvarila želju iz mladosti: ‘Nikad ovo neću zaboraviti!’

Zagrebačka učiteljica Snježana Duić (53) imala je neispunjenu želju od djetinjstva. Početkom osamdesetih, na organiziranim radnim akcijama u Beogradu, svi su učenici imali priliku skočiti padobranom, osim nje. Bila je premlada, imala je tek 15 i pol, a dozvola za skok važila je samo za one iznad 16.

Pročitajte više o tekstu u Jutarnjem listu!

HRT- reportaža 

2014. godina

T-com i Aeroklub Tandem “Priprema probaj sad”

2006 godina

Jedna od mnogih emisija za HRT.

Tandem skok padobranom napravljen je iz aviona koji se sve manje koristi za skakanje, Antonov 2 (AN-2). Specifičnost ovog aviona je što ima dvostruka prednja krila i krila su presvučena platnom pa obojena željenom bojom.

Skok padobranom na Trg bana Jelačića u Zagrebu

2004. godina

Skok padobranom na glavni trg grada Zagreba, Trg bana Josipa Jelačića uvijek je uzbudljiv i veliki izazov. Osim brojne publike postoji puno prepreka te visoke zgrade koje otežavaju izvođenje samog skoka. Na takav skok uvijek idu padobranci koji znaju kako se gađa cilj. Padobranci koji treniraju skok padobranom na cilj gađaju metu od 2 centimetra. Zadatak im je da prvim kontaktom pogode cilj, obično to izvode s petom našiljenih tenisica. Skok padobranom izvodi se s 1200 metara visine.

T-com i Aeroklub Tandem “Priprema probaj sad”

2006 godina

Skok padobranom na Trg bana Jelačića u Zagrebu

2004. godina

Za RTL, Red Carpet tandem skok sa “Mondnim mačkom”

2006 godina

Skok padobranom ispred crkve u novom Zagrebu na svadbu.

1999. godina

Svadba, aeroklub Tnadem, skok padobranom, padobranstvo, Zagreb, Split Hvar, Škola padobranstva
Scroll to Top