Osim domaćih padobranaca često dolaze i strani padobranci koji na godišnjem odmoru žele napraviti skok padobranom s prekrasnim pogledom. Ponekad organiziramo padobransko skakanje iz aviona i tijekom zime.
Otok Hvar svakako treba temeljito istražiti. Njegova odvojenost od kopna zadržala je očuvanje od industrije i onečišćenja. Otok Hvar sastoji se od kolaža vinograda, maslina, polja lavande, kamena i mora. Na Hvaru nema pretjerano velikih hotela, a sve ima lokalni osjećaj s brojnim malim tradicionalnim restoranima i štandovima s dobavljačima domaćih poljoprivrednih proizvoda.
Trgovina na Hvaru temelji se na turizmu, poljoprivredi i ribarstvu. To je više nego dovoljno za pružanje ogromne raznolikosti u hvarskoj ponudi gurmanske kuhinje. Preporučujemo posjet Kokot konobi u selu Dol u sredini otoka. Njihovi specijaliteti su domaći proizvodi od kozjeg sira s dodatkom raznih lokalnih biljaka poput ružmarina i lavande.