Jaran iz noćne more skočio padobranom sa ekipom AK Tandem

Jaran skočio iz aviona

2020 Jaran

JARAN iz ‘Noćne more’ SKOČIO S PADOBRANOM: Bio sam na vrhu Zagreba, a instruktor me spasio

Prenosimo tekst u suradnji 24 sata i Skydiving tandem group.

Uvijek nasmijan i dobro raspoložen, Vladimir Matijević Jaran iz legendarne ‘Noćne more’, pojavio se na snimanju novog serijala na YouTube kanalu 24sata ‘Zvijezde padaju’. Stigao je na aerodrom Lučko bez straha i spreman okušati se u novoj avanturi u svom životu – skok s padobranom.
– Izgledam kao pravi astronaut – nasmijao je Jaran sve nakon što se uvukao u kombinezon prije skoka. Spremno je slušao sve upute instruktora koji su mu objašnjavali kako će izgledati skok i koliko će to trajati. Instruktorica mu je objasnila da je najvažnije tijekom pada održati položaj ‘banane’.
Nakon što je ‘pohvatao’ sve instrukcije i sastao se sa svojim ‘letačem’, Jaran je spremno krenuo prema zrakoplovu. Iako je cijelo vrijeme bio nasmijan i bez straha, nervoza je počela rasti kada je shvatio da nema padobran, a situaciju je dodatno ‘zakuhao’ njegov instruktor.

– Ti nemaš padobran, ali nešto ćemo smisliti dok dođemo do gore – šalio se instruktor. Kod tandem skokova s padobranom, vežete se za licenciranog instruktora i nisu potrebne nikakve obuke i znanje, osim instrukcija koje kandidati dobivaju prije samog skoka s padobranom.
Nakon što je to Jaran saznao, laknulo mu je. Poletjeli su na visinu od 3000 metara gdje temperatura zna doseći i do 0 stupnjeva Celzijusa. Nekoliko sekundi prije skoka, imao je grč na licu, no sva nervoza je prošla kako su krenuli padati i uživati u pogledu na Zagreb.

– Ja sam na vrhu Zagreba! – oduševljeno je uskliknuo legendarni Jaran. Nervozu i strah zamijenili je osmijeh i veselje. Sigurno su sletjeli, a odmah ih je dočekao voditelj emisije Juraj Šebalj koji mu je čestitao na ovom podvigu. Šebalj ga je odmah pozvao da zajedno pogledaju kako je izgledao skok.
– Malo si se stisnuo, ali od 1 do 10, ovo je bila apsolutna desetka – rekao mu je Šebalj nakon pogledane snimke skoka.

OSTALI POSTOVI

Tandem skok iznad Zagreba,

Tandem skok u Zagrebu

2021. g.ZA TANDEM SKOK NIJE POTREBNO PUTOVATI I  NE TREBA CIJELI DAN Kao jedini vlasnici padobranskog

Scroll to Top