Jaran iz noćne more skočio padobranom sa ekipom AK Tandem

Jaran skočio iz aviona

2020 Jaran

JARAN iz ‘Noćne more’ SKOČIO S PADOBRANOM: Bio sam na vrhu Zagreba, a instruktor me spasio

Prenosimo tekst u suradnji 24 sata i Skydiving tandem group.

Uvijek nasmijan i dobro raspoložen, Vladimir Matijević Jaran iz legendarne ‘Noćne more’, pojavio se na snimanju novog serijala na YouTube kanalu 24sata ‘Zvijezde padaju’. Stigao je na aerodrom Lučko bez straha i spreman okušati se u novoj avanturi u svom životu – skok s padobranom.
– Izgledam kao pravi astronaut – nasmijao je Jaran sve nakon što se uvukao u kombinezon prije skoka. Spremno je slušao sve upute instruktora koji su mu objašnjavali kako će izgledati skok i koliko će to trajati. Instruktorica mu je objasnila da je najvažnije tijekom pada održati položaj ‘banane’.
Nakon što je ‘pohvatao’ sve instrukcije i sastao se sa svojim ‘letačem’, Jaran je spremno krenuo prema zrakoplovu. Iako je cijelo vrijeme bio nasmijan i bez straha, nervoza je počela rasti kada je shvatio da nema padobran, a situaciju je dodatno ‘zakuhao’ njegov instruktor.

– Ti nemaš padobran, ali nešto ćemo smisliti dok dođemo do gore – šalio se instruktor. Kod tandem skokova s padobranom, vežete se za licenciranog instruktora i nisu potrebne nikakve obuke i znanje, osim instrukcija koje kandidati dobivaju prije samog skoka s padobranom.
Nakon što je to Jaran saznao, laknulo mu je. Poletjeli su na visinu od 3000 metara gdje temperatura zna doseći i do 0 stupnjeva Celzijusa. Nekoliko sekundi prije skoka, imao je grč na licu, no sva nervoza je prošla kako su krenuli padati i uživati u pogledu na Zagreb.

– Ja sam na vrhu Zagreba! – oduševljeno je uskliknuo legendarni Jaran. Nervozu i strah zamijenili je osmijeh i veselje. Sigurno su sletjeli, a odmah ih je dočekao voditelj emisije Juraj Šebalj koji mu je čestitao na ovom podvigu. Šebalj ga je odmah pozvao da zajedno pogledaju kako je izgledao skok.
– Malo si se stisnuo, ali od 1 do 10, ovo je bila apsolutna desetka – rekao mu je Šebalj nakon pogledane snimke skoka.

OSTALI POSTOVI

Skydiving tandem group, let iznad Hvara poslije tandem skoka

Tandem skok bez odjeće

2022. g.ZABAVA NA NAJPRIRODNIJI NAČIN    Tandem skok padobranom (Skydiving tandem jump)  uvijek je zabava.

Tandem skok iznad Zagreba,

Tandem skok u Zagrebu

2021. g.ZA TANDEM SKOK NIJE POTREBNO PUTOVATI I  NE TREBA CIJELI DAN Kao jedini vlasnici padobranskog

Scroll to Top