Državno prvenstvo

2020.g

DRŽAVNO PADOBRANSKO PRVENSTVO U FORMATION SKYDIVING
03.10. I 18.10.2020.

Skydiving tandem group, Aeroklub Tandem organizirao je u suradnji sa Padobranskim klubom Zagreb Državno padobransko prvenstvu u disciplini formation skydiving 4-way.

Ljubitelji padobranstva znaju o kakvom se takmičenju radi.

Za ostale koje zanimaju malo o detaljima.
Disciplina grupnih likova (formatioin skydiving) u slobodnom padu nastala je razvojem padobranstva i to nakon što su se prva dva padobranca uspjela uhvatiti u slobodnom padu. Razvoj je uslijedio hvatanjem sve većeg broja padobranaca, a u principu se zbog kapaciteta manjih zrakoplova isprofilirala disciplina četvorki (4-way). Nakon što su se padobranci sve brže i brže uspijevali uloviti u grupe krenulo se u sustav izmjenjivanja zadanih likova. S obzirom na to da svaki padobranac može sa svakom rukom napraviti po jedan hvat te da ga drugi padobranac može uhvatiti za podlakticu, nadlakticu, nogu s vanjske ili nogu s unutarnje strane, te s obzirom na to da četiri padobranca imaju mogućnost izmodelirati različite međusobne hvatove, a k tome mogu izvoditi i različite sljedove tih likova, mogućnosti i opcije su bile neizmjerne. Već dugo godina ova disciplina funkcionira tako što Međunarodna zrakoplovna organizacija (FAI) donosi setove likova za kalendarsku godinu – na službenim natjecanjima mogu se birati likovi samo iz odobrenih setova.

Skakalo se je iz vojnog helikoptera Ruske proizvodnje MI-171 HRZ sa 3000 metara. Prijavljeno je 7 ekipa iz cijele Hrvatske. Bilo je predviđeno 6 natjecateljskih skokova ali je napravljeno 4 skoka. 

OSTALI POSTOVI

Skydiving tandem group, let iznad Hvara poslije tandem skoka

Tandem skok bez odjeće

2022. g.ZABAVA NA NAJPRIRODNIJI NAČIN    Tandem skok padobranom (Skydiving tandem jump)  uvijek je zabava.

Tandem skok iznad Zagreba,

Tandem skok u Zagrebu

2021. g.ZA TANDEM SKOK NIJE POTREBNO PUTOVATI I  NE TREBA CIJELI DAN Kao jedini vlasnici padobranskog

Scroll to Top