Državno prvenstvo

2020.g

DRŽAVNO PADOBRANSKO PRVENSTVO U FORMATION SKYDIVING
03.10. I 18.10.2020.

Skydiving tandem group, Aeroklub Tandem organizirao je u suradnji sa Padobranskim klubom Zagreb Državno padobransko prvenstvu u disciplini formation skydiving 4-way.

Ljubitelji padobranstva znaju o kakvom se takmičenju radi.

Za ostale koje zanimaju malo o detaljima.
Disciplina grupnih likova (formatioin skydiving) u slobodnom padu nastala je razvojem padobranstva i to nakon što su se prva dva padobranca uspjela uhvatiti u slobodnom padu. Razvoj je uslijedio hvatanjem sve većeg broja padobranaca, a u principu se zbog kapaciteta manjih zrakoplova isprofilirala disciplina četvorki (4-way). Nakon što su se padobranci sve brže i brže uspijevali uloviti u grupe krenulo se u sustav izmjenjivanja zadanih likova. S obzirom na to da svaki padobranac može sa svakom rukom napraviti po jedan hvat te da ga drugi padobranac može uhvatiti za podlakticu, nadlakticu, nogu s vanjske ili nogu s unutarnje strane, te s obzirom na to da četiri padobranca imaju mogućnost izmodelirati različite međusobne hvatove, a k tome mogu izvoditi i različite sljedove tih likova, mogućnosti i opcije su bile neizmjerne. Već dugo godina ova disciplina funkcionira tako što Međunarodna zrakoplovna organizacija (FAI) donosi setove likova za kalendarsku godinu – na službenim natjecanjima mogu se birati likovi samo iz odobrenih setova.

Skakalo se je iz vojnog helikoptera Ruske proizvodnje MI-171 HRZ sa 3000 metara. Prijavljeno je 7 ekipa iz cijele Hrvatske. Bilo je predviđeno 6 natjecateljskih skokova ali je napravljeno 4 skoka. 

OSTALI POSTOVI

Tandem skok iznad Zagreba,

Tandem skok u Zagrebu

2021. g.ZA TANDEM SKOK NIJE POTREBNO PUTOVATI I  NE TREBA CIJELI DAN Kao jedini vlasnici padobranskog

Scroll to Top